• Entré
 • innergården
 • Garage i huset som nås från hissen
 • Fasaden
Birger Jarlsgatan 72
Östermalm

Välkommen till denna moderna trea belägen med absolut bästa läge i en av Östermalms mest eftertraktade föreningar. Njut av utsikten över Stockholms takåsar från den trevliga balkongen i söderläge. Handikappvänlig bostad med stor hiss och garage. Detta är första trean med parkläge till salu på väldigt länge!

BOAREA
85 m²
RUM
3
VÅNING
4 av 7
BYGGÅR
1994
AVGIFT
2 674 SEK
PRIS
8 500 000 SEK

INLEDNING

Denna bostad ligger med absolut bästa läge i föreningen med balkong och fönster mot Ellen Keys Park och resten av fönstren mote en lummig innergård med porlande fontän. Ostört boende fri från insyn.

En stor hiss som tar dig ner till garaget som har 175 bilplatser och kostar endast 1 400 kr per månad. En garageplats få normalt efter 4-6 månader.

Perfekt bostad för barnfamiljen eller det äldre paret. Från gatan in till bostaden är det inte ett enda trappsteg vilket gör det mycket enkelt med barnvagn eller rullator. Denna bostad är ett tillfälle för dig som söker en modern bostad i en förening med hög servicenivå. Tyst bostad med 3-glasfönster och välisolerade våningsplan samt säkerhetsdörr gör att ljud stängs ute. I den låga avgiften ingår både kabel-TV, IP-telefoni samt bredband.

Här flyttar du in och njuter i en av Stockholms mest välskötta föreningar.

FAKTA

Adress
Birger Jarlsgatan 72, 4 tr
11420 Stockholm
Område
Östermalm
Kommun
Stockholm
Våning
4 av 7
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3
Boarea
85 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
2 674 kr
Andel i föreningen
0,005335%
Andel av årsavgift
0,005335%

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Fantastiska lägenhet med strålande utsikt från såväl vardagsrumsfönster som balkong över trädtopparna på Ellen Keys Park. Här har du magnifik utsikt över Östermalms takåsar som sträcker sig hela vägen till Stadshuskronorna. Den centrala placeringen i huset är en av föreningens bästa och bostaden är helt fri från insyn samt störningar utifrån. Balkongen ligger i söderläge. Här bor du centralt i lugna och grönskande områden med Stockholms fulla potential runt hörnet.

Bostaden ligger i en av Östermalms mest eftertraktade föreningar med låga avgifter och en mycket välskött ekonomi. Fastigheten är mycket handikappvänligt med stor hiss som tar dig från bostaden till garaget eller gatan för att sedan inte behöva ta ett enda trappsteg. Garage kostar 1 400 kr per månad och bredband ingår i avgiften.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet erbjuder en fantastisk utsikt över Ellen Keys Park. Det höga läget ger ett trevligt ljusinsläpp till rummet och är helt insynsskyddat.

BALKONG

Mycket trevlig balkong i söderläge. Bostadens balkong erbjuder en underbar utsikt över Ellen Keys Park samt goda förutsättningar för små balkongodlingar långt in på hösten.

KÖK

Trevligt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Här avnjuter 6 personer en måltid utan problem. Vitvaror i form av diskmaskin, kyl, frys samt spis.

SOVRUM 1

Stort sovrum med klarröda ytskikt. Bedårande utsikt över innergården som är fri från störande trafik. Tre garderober finns.

SOVRUM 2

Trevligt sovrum med ljusa ytskikt och fönster mot den lummiga öppna innergården. Två garderober.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning. Hallen är delvis möblerbar. Här finns även en stor klädkammare och två garderober.

BADRUM

Fräscht badrum med badkar, tvättmaskin, torktumlare, handfat, wc samt handdukstork.

FÖRENING

Namn
Brf Träskfloden 15
Antal lägenheter
193
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
17
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Tomträtt. Gällande avtal 2012-2022.
Organisationsform/Typ
Bostadsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-04-12
Energiförbrukning
101 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

BRF Träskfloden 15 är en äkta bostadsförening som består av tio flerbostadshus.

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi och sänkte avgiften med 12% 1 jan 2007 och 10% från 1 jan 2008 och har sedan dess varit oförändrad. 66 % av de totala intäkterna kommer från uthyrda lokaler, hyresrätter och garage. Inga förändringar av avgiften är planerade. Under 2008 sålde föreningen 10 bostäder som tidigare varit upplåtna som hyresrätter.

RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan.

PARKERING

Föreningen har ett garage med 175 platser i två våningsplan. För föreningens medlemmar är kostnaden endast 1 400 kr/mån för en plats och för externa kostar en garageplats 3 750 kr. Vanligtvis kan en garageplats kunna erhållas inom 3-5 månader.

TV OCH BREDBAND

Grundutbud till kabel-tv och bredband 100/10 från ComHem ingår i avgiften.

ÖVRIGT

Medlemmar i föreningen har tillgång till tvättstuga, bastu, innergård, grovsoprum, sopsorteringsrum, parkeringsrum för permobil i gatuplan samt cykelförråd.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Belägen i klassiska kvarter mitt på Jarlaplan i med närhet till Östermalmstorg, Karlaplan, Odenplan, Humlegården och Stureplans generösa utbud av restauranger, caféer och shopping. Med en kort promenad når man även natursköna Djurgården eller Lill Jansskogen där man kan njuta av miljön och öns historiska inslag.

NÄRSERVICE

Lägenheten ligger i lugna kvarter med närhet till allt. Vid Jarlaplan finner ni matbutiker, systembolag, apotek och shopping med bara några minuters promenad.

KOMMUNIKATIONER

Mycket bra kommunikations möjligheter med närhet till Östermalmstorg och tunnelbanans röda linje. Även spårvagnshållplats och busshållplats ligger i närheten. I områdena finns det bland annat hållplatser för busslinje 69, 76 och 56.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggår
1994

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.