• Kök
 • Kök
 • Balkong
 • Balkong
 • Kök
 • Kök
 • Kök
 • Kök
 • Kök
 • Vardagsrum
 • Vardagsrum
 • Sovrum 1
 • Sovrum 2
 • Badrum
 • Innerhall
 • Innerhall
 • Klädkammare
 • Fastigheten
Tomtebogatan 38
Vasastan

Denna bostad säljs till FAST PRIS och FÖRST TILL KVARN tillämpas. Välkommen till denna välplanerade sekelskiftesvåning med balkong och mycket hög standard. Förening med lite skulder och fastighet i gott skick.

BOAREA
92 m²
RUM
3
VÅNING
1 av 5
BYGGÅR
1906
AVGIFT
3 680 SEK
FAST PRIS
7 995 000 SEK

INLEDNING

Denna bostad säljs till fast pris och först till kvarn. Detta innebär att det angivna priset är godkänt av säljaren och säljs till den första spekulanten som har godkänt lånelöfte.

Välkommen till denna charmiga sekelskiftesvåning belägen på en av Birkastans lugnaste återvändsgator. Våningen har flertalet vackra och tidstypiska detaljer såsom tre meter högt i tak, vacker bröstpanel, smakfulla takrosetter och takstuckatur. Bostaden håller en mycket hög standard med balkong och nyrenoverat kök och badrum. Samtliga ytskikt är nymålade. Denna sekelskiftesvåning särskiljer sig genom att ha en bra planlösning med bra proportioner på rummen och hallen. Dessutom finns ett stort vindsförråd på 8 kvm.

Runt hörnet finns Rörstrandsgatan med generösa utbud av caféer, bagerier, restauranger och affärer. I området finns Vasaparken som bjuder på grönska, snö och skridskoåkning under vintertid. I parken ligger Sven-Harrys konstmuseum som är ett av de nyaste tillskotten av Stockholms konstutbud.

Förening med mycket god ekonomi där fastigheten är i ett bra skick. Föreningen har endast 3,7 mkr i lån samtidigt som råvinden utgör en dold tillgång och kommer inbringa stort kapitaltillskott vid avyttring. Både kabel-TV och bredband ingår i avgiften. Bostaden är perfekt för dig som söker en rymlig sekelskiftestrea i en mycket välskött förening där det bara är att flytta in på en av Birkastans bästa adresser. Varmt välkommen!

FAKTA

Adress
Tomtebogatan 38
11338 Stockholm
Område
Vasastan
Kommun
Stockholm
Våning
1 av 5
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3
Boarea
92 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
3 680 kr inkl Kabel-TV & bradband
Andel i föreningen
8%
Andel av årsavgift
8,00057%
EL
3276 kr/år
Summa
3276 kr/år
Nätbolag
Fortum
Elleverantör
Fortum

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Bostaden har de senaste åren genomgått en mycket smakfull renovering där sekelskiftesdetaljerna bevarats medan utrustning och material förbättrats. Utmärkande för denna bostad är de väl disponerade ytorna där samtliga rum har en mycket bra storlek i förhållande till sitt syfte, vilket ofta inte är situationen i många sekelskiftesbostäder.

KÖK

Stort nyrenoverat kök där vita luckor kombineras med ett franskt bistrokakel samt bänkskiva i exklusiv Carrara marmor. Moderna vitvaror i form av kyl, frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll samt fläkt. Här ryms matbord med plats för 10 personer eller mer utan problem. Att balkongen ligger i anslutning till köket gör att balkongen kommer att användas flitigt för måltider och umgänge.

BALKONG

Stor balkong med ogenerat läge som vetter in mot föreningens innergård. Balkongen är stor nog för trevliga middagar samt umgänge med vänner under sommarkvällar. Balkongen är byggd 2017.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med ljust ytskikt och en takhöjd som sträcker sig upp till tre meter. Rummet har vackra sekelskiftesdetaljer som takstuckatur, takrosetter och höga bröstpaneler.

SOVRUM 1

Ljust och rymligt sovrum med gott om plats för stor säng och annan möblering. Sovrummet har en hel vägg med ljusa garderober och ett stort fönster.

SOVRUM 2

Ljust och trivsamt sovrum som idag används som kontor men passar utmärkt som barnrum. Stort fönster som vetter mot innergården.

BADRUM

Stilrent badrum där ljust klinker kombineras med mörkare klinkergolv med golvvärme. I övrigt finns tvättpelare, handfat, wc, samt badkar med både tak- och handdusch. Badrummet har även tvättmaskin och torktumlare.

HALL & INNERHALL

Ljus och rymlig hall som välkomnar och leder till bostadens alla rum på ett bra sätt. Vid entrén finns plats för avhängning och enklare möblering. Hallen har tre inbyggda garderober med överskåp som når takhöjden. I anslutning till innerhallen finns en praktisk klädkammare med gott om plats för förvaring.

FÖRENING

Namn
BRF Kadetten 19
Antal lägenheter
15
Antal hyresrätter
15
Antal lokaler
3
Tillåts juridisk person
Nej
Ägs marken
Ja
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2008-10-10
Energiförbrukning
126 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Kadetten 19 bildades 1978 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 15 bostadsrätter fördelad på 5 stycken ettor, 5 stycken treor och 5 stycken fyror. Det finns tre lokaler med hyresrätt. Verksamhet i lokalerna är ett trävarulager på 179 kvm och ett vindsförråd på 11 kvm.

EKONOMI

Föreningen har mycket god ekonomi med endast 3,7 mkr i lån samt en dold tillgång i form av råvinden som kan inbringa stora kapitaltillskott vid avyttring. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig till 2021. Föreningen har gjort stora renoveringar senaste tiden och det planeras inga större renoveringar under de kommande 5 åren.

Genomförda renoveringar
2015 Underhåll av fönster mot gården
2015 Kontroll och spoling av stammar
2014 Underhåll av fönster mot gatan
2014 Nyinstallation och underhåll av takavfrostning
2014 Iordningställande av gården
2013 Byte av värmeväxlare
2013 Renovering av tryckstegringspump
2013 Ommålning fönster panel och list
2012 Ny redbandsuppkoppling
2011 Gårdsrenovering
2008 Stamspolning
2007 Renovering av fasad
2004 Nya balkonger
1979 Elstambyte
1979 Rörstambyte
1979 Omputsning fasad
1097 Nyinstallation hiss

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv och bredband från bredbandsbolaget och ingår i avgiften.

ÖVRIGT

Föreningen har bastu, pingisrum, cykelförråd och ett cykelställ under tak. Det finns även barnvagnsrum och tvättstuga.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Birkastan ligger i västra Vasastan och ramas in av Sankt Eriksgatan, Klarastrandsleden och Norra Stationsgatan. Området började planeras och byggas runt 1890. Birkastan är idag ett av Stockholms mest älskade med en hemtrevlig och intim känsla. Längs Rörstrandsgatan finns det många populära mötesplatser och ett stort utbud av glatt nöjesliv.

Här bor du centralt med närhet till det mesta. Lägenheten är belägen i ett lugnt område på en av Birkastan trevligaste återvändsgator. Runt hörnet finns Rörstrandsgatan med generösa utbud av caféer, bagerier, restauranger och affärer. I området finns Vasaparken som bjuder på grönska och snön och skridskoåkning under vintertid. I parken ligger också Sven-Harrys konstmuseum, som är ett av de nyaste tillskotten till Stockholms konstutbud.

Direkt närhet till Karlbergs Slott med båtliv, motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och parken.

Promenadavstånd till Odenplan som erbjuder puls och rörelse från Stadsbiblioteket och Handelshögskolan samt den vackra Gustaf Vasa kyrkan. I området ligger även Observatorielunden samt den charmiga Tegnérlunden.

NÄRSERVICE

Trevliga kvarter med närhet till ett stort utbud av shopping, caféer, bagerier och restauranger. Här finns flera livsmedelsaffärer och ett 7-Eleven nära, vid Torsplan finns ett stort Hemköp. För den aktive finns det gott om valmöjligheter som gym, yoga, boxning och kick-boxning, bland annat ett Sats på Tulegatan. I Birkastan finns tre stycken förskolor: Birkagårdens Förskola på Karlbergsvägen 74-46, Norrbacken, Norrbackagatan 21-23 samt Eldaren på Tomtebogatan 14. JENSEN grundskola på Karlbergsvägen 77.

KOMMUNIKATIONER

Tunnelbanans gröna linje finns nära vid St Eriksplan. Runt hörnet finner man bland annat busslinje 3 och 4 som tar en runt innerstan. Flygbussarna till Arlanda går även vid St Eriksplan. Med en kort promenad når man Odenplan där tunnelbanans gröna linjen avgår, där når man även fler busslinjer. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1906

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.