Birger Jarlsgatan 82
Östermalm

Välkommen till denna exklusiva bostad belägen i modern fastighet med stor hiss och garage. Härlig planlösning med burspråk i vardagsrummet samt balkong från sovrummet ut mot föreningens lugna innergård. Detta är utan tvekan en av de trevligaste bostäderna i kvarteret som håller en mycket hög kvalitet.

BOAREA
72 m²
RUM
2
VÅNING
2 av 7
BYGGÅR
1994
AVGIFT
2 265 SEK
PRIS
6 950 000 SEK

INLEDNING

Denna smakfullt renoverade tvåa är belägen i en av Stockholms mest eftertraktade föreningar med mycket god ekonomi. Huset är modernt med en rad faciliteter såsom tröskelfritt med automatiska dörröppnare, stor hiss, flertalet cykel- och barnvagnsrum, permobilrum, 175 rymliga garageplatser, innergård med lekmöjligheter för barn samt extra förråd som finns att hyra. Bostaden har en genomgående placering i huset med balkong mot den lummiga innergården och kök och vardagsrum mot gatan.

Här bor du centralt vid Jarlaplan med Stockholms fulla potential runt hörnet. Kvarteren erbjuder bland annat ett stort urval av restauranger och caféer. Föreningen har en mycket god ekonomi med stora intäkter från uthyrda lokaler. Detta visar sig i att såväl kabel-TV och bredband ingår i den låga avgiften.

Detta boende är perfekt för dig som söker en rymlig tvåa med vackert burspråk, balkong och garage i huset med mycket hög kvalitet.

FAKTA

Adress
Birger Jarlsgatan 82, 2 tr
11420 Stockholm
Område
Östermalm
Kommun
Stockholm
Våning
2 av 7
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2
Boarea
72 m²
Månadsavgift
2 265 kr
Andel i föreningen
0,4519%
Andel av årsavgift
0,45545%
Personer i hushållet
2
EL
2400 kr/år
Försäkring
2400 kr/år
Summa
4800 kr/år
Kommentar
Schablonmässiga uppgifter.

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Denna bostad är perfekt för er som söker en mycket fin planerad tvåa med ett smakfullt renoverat kök och badrum där ljus flödar in från de stora fönstren. I princip hela bostaden är uppdaterad i nya smakfulla materialval vilket gör att denna bostad erbjuder en av de högsta standarder i fastigheten.

SÄLLSKAPSRUM

Rymligt rum med öppna ytor samt bra möbleringsmöjligheter. Stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus och som vetter ut mot Jarlaplan.

KÖK

Trevligt renoverat kök med ljus inredning och generöst utrymme för matplats intill stort fönster. Här finner du maskinell utrustning i form av kyl, frys, fläkt, kombinerad spis och ugn samt diskmaskin.

SOVRUM

Trevligt sovrum med plats för stor dubbelsäng. Fönster ut mot den lugna innergården samt glasdörr som leder ut till bostadens balkong.

KLÄDKAMMARE

Praktisk klädkammare för förvaring i anslutning till sovrummet.

BADRUM

Smakfullt renoverat badrum med kakel och klinker med värmegolv. Här erbjuds även ett dusch, wc, handfat, handdukstork samt tvättmaskin.

HALL

Välkomnande och rymlig hall med god plats för avhängning. Här finns även förvaring i form av stora platsbyggda garderober.

FÖRENING

Namn
Brf Träskfloden 15
Antal lägenheter
193
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
17
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Tomträtt. Gällande avtal 2012-2022.
Organisationsform/Typ
Bostadsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-04-15
Energiförbrukning
101 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

BRF Träskfloden 15 är en äkta bostadsförening som består av tio flerbostadshus.

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi och sänkte avgiften med 12% 1 jan 2007 och 10% från 1 jan 2008 och har sedan dess varit oförändrad. 66 % av de totala intäkterna kommer från uthyrda lokaler, hyresrätter och garage. Inga förändringar av avgiften är planerade. Under 2008 sålde föreningen 10 bostäder som tidigare varit upplåtna som hyresrätter.

RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan.

PARKERING

Föreningen har ett garage med 175 platser i två våningsplan. För föreningens medlemmar är kostnaden endast 1 400 kr/mån för en plats och för externa kostar en garageplats 3 750 kr. Vanligtvis kan en garageplats kunna erhållas inom 3-5 månader.

TV OCH BREDBAND

Grundutbud till kabel-tv och bredband 100/10 från ComHem ingår i avgiften.

ÖVRIGT

Medlemmar i föreningen har tillgång till tvättstuga, bastu, innergård, grovsoprum, sopsorteringsrum, parkeringsrum för permobil i gatuplan samt cykelförråd.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor ni centralt med Stockholms fulla potential runt hörnet. Kvarteren erbjuder bland annat ett stort urval av restauranger och caféer som exempelvis populära Café Nero, Sibiriens soppkök, Esperanto, Beirut Cafe, Divino, Sture Hof på Stureplan, Ciao Ciao Due samt det välkända cafét och Boulangeriet Saturnus som serverar stans största kanelbullar.

Även motionsmöjligheterna är många och finns i bl.a närbelägna Lill Jansskogen som är ett naturområde i stadsdelen Norra Djurgården. Där finns flera joggingspår, bland annat ett elljusspår som är tre kilometer långt. I Hagaparken som är en del av den Kungliga Nationalstadsparken och är kanske Sveriges främsta exempel på en "engelsk park" finns stora gräsytor, halvöppna hagar blandat med skogspartier att promenera i och kanske ha picknick vid under varma sommardagar. I närheten av bostaden finns ett antal skolor för olika åldrar samt närhet till både KTH, Stockholms Universitetet och GIH-badet mfl.

NÄRSERVICE

I fastigheten finns en kiosk med postutdelning, systembolag, restaurang Ciao Ciao Due, frisör och flera andra trevliga butiker. I närområdet finns flertalet matbutiker, apotek, restauranger, pubar och det mesta andra man behöver.

KOMMUNIKATIONER

Med några minuters promenad nås tunnelbanestationerna Rådmansgatan och Tekniska Högskolan. Busshållplats med trafikerande bussar 2, 42, 43 och 96.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1994

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.