• Tomtkarta
Hildingavägen 33
Djursholm

Välkommen till en fantastisk villa mitt i centrala Djursholm med lättskött plan trädgårdstomt med vackra stensättningar och uteplatser i bästa solläge samt stor veranda under tak. Huset erbjuder hela 7 rum och kök med stora sociala ytor, öppen spis och bastu samt bergvärme. Stort fristående garage.

BOAREA
187 m² + 56 m²
RUM
7
TOMT
2 006 m²
BYGGÅR
1923
PRIS
13 950 000 SEK
Högsta bud
13 600 000 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna fantastiska villa på attraktiv adress mitt i Djursholm. Stor plan och lättskött trädgårdstomt med vackra stensättningar. Soliga uteplatser i bästa sydvästläge samt trivsam veranda under tak. Huset erbjuder 7 rum och kök, varav 4-5 sovrum, fördelat på 4 våningsplan. Stora sociala ytor på entréplan samt öppen spis. Bastu med relax och tvättstuga samt stora förrådsutrymmen i källaren. Den installerade bergvärmepumpen är dimensionerad för framtida pool. Övervåningen inrymmer 4 sovrum och stort badrum och vindsplanet finner man ett stort allrum som kan delas av till 2 mindre rum. Stort fristående garage med egen luftvärmepump. Huset ligger centralt med kort gångavstånd till Djursholms Torg med all dess service och trevliga restauranger. Närhet också till Roslagsbanan samt flertalet populära skolor.

FAKTA

Adress
Hildingavägen 33
182 62 Djursholm
Område
Djursholm
Kommun
Danderyd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7
Varav sovrum
4 - 5
Boarea
187 m²
Biarea
56 m²
Areakälla
faktisk uppmätning, SS 210 54
Tomtarea
2006 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt med gräsmatta
Pantbrev
4 341 000 SEK
Taxeringsår
2016
Typkod
220
Värdeår
1923
Byggnadsvärde
2 106 000 kr
Markvärde
5 400 000 kr
Summa taxeringsvärde
7 506 000 kr
Personer i hushållet
3
Uppvärming
13783 kr/år
Vatten och avlopp
8402 kr/år
Sotning
1200 kr/år
Renhållning
2600 kr/år
Summa
25985 kr/år
Kommentar
Uppvärmningen avser även hushållsel. Larm uppgår till 8 516 kr/år.

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Fin villa i gott skick inredd med klassisk parkett i vardagsrum och matsal samt tidstypiska trägolv i sovrummen. Genomgående vackra innertak och ljusa väggar och härligt ljusinsläpp i alla rum. Generösa ytor och gott om bra förvaring.

HALL

Stor välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och anslutande klädkammare. Ljust klinkersgolv och vita väggar.

GÄSTTOALETT

Wc på entréplan med mörkt klinkersgolv och ljust kakel.

VARDAGSRUM

Stort trevligt vardagsrum med öppen spis med insats. Vacker fiskbensparkett och smakfullt innnertak. Stor öppning mot matsal och genomgående ljusinsläpp från de generösa fönsterpartierna.

MATSAL

Rymlig matsal med plats för stora sällskap. Härligt ljusinsläpp från fönster som blickar ut över trädgården. Samma fina fiskbensparkett som i vardagsrummet samt utgång till den mysiga verandan under tak som ligger i västerläge.

KÖK

Väl tilltaget kök med generösa arbetsytor och höga överskåp för mycket förvaring. Integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Maskiner från Miele. Diskho i rostfritt med fönster ovanför. Matplats för ca 6 personer vid fönster. Trevligt ljusinsläpp från två väderstreck.

SOVRUM 1

Trevligt sovrum med trägolv och ljusa väggar samt fint ljusinsläpp. Bra förvaringsmöjligheter och plats för större säng samt skrivbord.

SOVRUM 2

Rymligt sovrum med trägolv och ljusa väggar. Plats för säng och skrivbord. Används idag som arbetsrum.

SOVRUM 3

Sovrum med trägolv och mönstrad tapet och fint ljusinsläpp. Bra förvaringsmöjligheter och plats för större säng.

SOVRUM 4

Stort sovrum med trägolv och ljusa väggar samt fint ljusinsläpp från fönstret. Bra förvaringsmöjligheter samt plats för större säng och övrigt möblemang.

BADRUM

Rymligt kaklat badrum med plastmatta. Badkar, wc, dubbelhandfat samt handdukstork och plats för bra förvaring. Trevligt ljusinsläpp från fönsterkupan.

VINDSPLAN

Ett stort rum som är indelat i en allrumsdel och en sovavdelning och kan med fördel användas som tonårsdel eller enkelt delas av till två separata och rejäla rum. Mycket förvaringsutrymmen i form av bänkskåp och två stycken klädkammare. Fönster åt två håll.

KÄLLARE

Källarplan med gott om praktiska förvaringsutrymmen. Groventré en halv trappa upp. Stor tvättstuga med maskiner från Miele. Samt exklusiv bastu med relax och dusch.

GARAGE

Stort fristående garage med egen frånluftsvärmepump.

FÖRENING

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Djursholm är ett idylliskt villaområde i östra delen av Danderyds kommun. Här bor man i lugnt läge i Djursholm nära till mysiga Ösbysjön som har en omtyckt badplats med brygga på norra sidan och sandstrand med brygga på södra sidan. Här finns också stora grönområden bland annat Ekebysjöns naturreservat. För fritiden finns båthamnar och båtklubbar, golfbana, ridhus med stall, segelklubbar, gym, flera motionsspår, tennisbanor, fotbolls- och basketklubb, vackra strövområden. I Altorpsskogen i Djursholm finns fina motionsspår som på vintern blir skidspår.

NÄRSERVICE

I centrala Danderyd och Djursholmstorg finns all service man behöver. Här finns bra restauranger som uppskattade Monrads Fisk & Deli på Djursholmstorg, Dodds Brasserie av krögaren Nils Molinder vid Djursholms golfbana. I Mörby Centrum finns över 90 butiker, restauranger och serviceställen.

KOMMUNIKATIONER

Mycket goda kommunikationer till Stockholm med kort promenad till Roslagsbanan och buss till Mörby centrum. Det är ett antal busslinjer som förbinder Djursholm med tunnelbanestationerna. Från torget går buss 606 på 10 minuter till Mörby centrum.

PARKERING

Garage samt stor uppfart med plats för flera bilar.

BUDGIVNING

Bud Budgivare Tidpunkt
13 600 000 SEK 2 2018-02-15 10:05
13 500 000 SEK 1 2018-02-09 10:08
13 000 000 SEK 1 2018-02-07 21:18

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med inredd vind och källare
Byggår
1923
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt om byggnaden t ex renovering

2001 - Fasadrenovering
2002 - Tak
2005 - Nya vitvaror i kök (Miele)
2009 - Luftvärmepump i huvudbyggnad
2011- Installation av bergvärme -dimensionerad för framtida pool
2011 - Installation av energikasett i öppna spisen samt skorstensrenovering
2012 - Bygge av bastu och renovering av tvättstuga och klädförråd
2012 - Installation av luftvärmepump i garage
2012 - Ommålning av gröna snickerier på huvudbyggnad, garage och uthus
2014 - Ommålning av fönster (ej entrésida, badrum och källare)
2016 - Nya markiser
2016 - Avloppsrensning utifrån gatan till huset

Kommande åtgärder
Under 2017 gjordes en korttidsmätning för radon som visade värden som översteg gränsvärdet. För tillfället görs en långstidsmätning som kommer ge en bättre bild över radonvärdena. Det rekommenderas dock att installera en radonsug eller liknande.

Övriga byggnader

Garage och litet uthus med förråd

Övrig tomt

Lummig trädgårdstomt med vackra stensättningar och uteplatser i soligt sydvästläge. Härlig gräsmatta och uppvuxna häckar och tujor samt staket runt tomten.

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.