• Vardagsrum/matplats
 • Kök/Vardagsrum
 • cl_olofpalmesg16_3686
 • Matplats
 • Vardagsrum
 • Kök
 • Kök
 • Köksinteriör
 • Vardagsrum
 • Badrum
 • Sovrum
 • Sovrum
 • Klädkammare
 • Hall
 • Innergård
 • Fasad
Olof Palmes Gata 16
Norrmalm

Luftig lägenhet i absolut toppskick med stilrena exklusiva materialval och optimal planlösning. Generösa fönsterpartier mot Olof Palmes gata, väldisponerade ytor med öppen planlösning mellan sällskapsdel, matplats och kök. Sammantaget är detta ett riktigt drömboende för den som önskar bo centralt men ändå tyst, lugnt och ogenerat på 4 trappor mitt i city.

BOAREA
62 m²
RUM
2
VÅNING
4 av 6
BYGGÅR
1986
AVGIFT
2 586 SEK
FAST PRIS
5 500 000 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna trivsamma och luftiga lägenhet i absolut toppskick med stilrena och påkostade materialval. Stora generösa fönsterpartier mot Olof Palmes gata och väldisponerade ytor gör det väldigt lättmöblerat mellan sällskapsdel, matplats och kök med den öppna planlösningen. Sammantaget är detta ett riktigt drömboende för den som önskar bo centralt men ändå tyst, lugnt och ogenerat. Hela lägenheten har genomgående vitmålade väggar samt fin ekparkett. Stabil förening med god ekonomi och bra hyresintäkter från lokalerna i gatuplan. Centralt läge i city med kort gångavstånd till Drottninggatans shopping och stora serviceutbud. Nära till alla kommunikationer, T-centralens tunnelbanestation och pendeltåg, bussar och Arlanda express.

FAKTA

Adress
Olof Palmes Gata 16, 4 tr
11137 Stockholm
Område
Norrmalm
Kommun
Stockholm
Våning
4 av 6
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2
Boarea
62 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
2 586 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Andel i föreningen
1,42972%
Andel av årsavgift
1,42091%
Personer i hushållet
2
EL
4200 kr/år
Summa
4200 kr/år

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Välkommen till denna trivsamma och luftiga lägenhet i absolut toppskick med stilrena och påkostade materialval. Stora generösa fönsterpartier mot Olof Palmes gata och väldisponerade ytor gör det väldigt lättmöblerat mellan sällskapsdel, matplats och kök med den öppna planlösningen. Sammantaget är detta ett riktigt drömboende för den som önskar bo centralt men ändå tyst, lugnt och ogenerat. Hela lägenheten har genomgående vitmålade väggar samt fin ekparkett.

HALL

Välkomnande hall med klinkersgolv och spottar i taket. Bra avhängning och generös förvaring i garderoberna i direkt anslutning.

KÖK

Optimalt planerat arbetskök med bra arbetsytor i och med kökshalvön. Fullt utrustat med ugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin och inbyggd micro. Vita bänkskivor och stänkskydd i sten. Stilrent!

BADRUM

Stilrent helkaklat badrum med klinkers och golvvärme. Stor duschhörna med glasvägg. Handfat med kommod och spegel med inbyggd belysning samt spottar i taket.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum som på ett bra sätt smälter ihop med matplatsen och övriga köksdelen. Detta i kombination med det höga läget och den öppna planlösningen gör det väldigt lättmöblerat. 2 stora fönster med fönsterbänkar i stilren marmor och parkettgolv.

SOVRUM

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Stort fönster med fönsterbänk i marmor. Vita ytskikt och smakfullt parkettgolv.

FÖRENING

Namn
BRF Islandet 14-16
Antal lägenheter
58
Antal hyresrätter
0
Antal lokaler
12
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Avtalet omförhandlas år 2026.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-04-28
Energiförbrukning
124 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Islandet 14-16 upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt och 12 lokaler med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen är äkta. Total bostadsyta 4 336 kvm och lokalyta 1 044 kvm. Fastigheten byggdes år 1986 och blev uppköpt utav föreningen år 2000. Föreningen får in hela 59 % av de totala intäkterna från uthyrda lokaler.

För mer information om föreningen vänligen se deras hemsida, http://www.islandet.org

EKONOMI

Föreningen har god ekonomi och förvaltas ekonomiskt av SBC.

RENOVERINGAR

Värmeanläggning 2002
Hissrenovering 2002
Kylanläggning 2004
Hissrenovering 2009
Tvättstuga 2011-12
Målning 2012
Soprum 2013
Undercentral 2014
Soprum lokaler 2015
Entréer, dörrar 2016
Byte/renovering hissar 2017-18

PARKERING

I fastigheten finns ett garage som nås med hiss.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV via Com Hem. Bredband via Banhoff. Både kabel-TV och bredband ingår i avgiften.

ÖVRIGT

Gemensam gård med fantastisk utsikt över Centralbadsparken med gemensamma möbler och sandlåda. Grovsoprum, cykelförråd, barnvagnsförråd på entréplan samt en stor, fräsch tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Ett rymligt källarförråd hör till lägenheten. Föreningen har även tecknat gruppavtal om bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för samtliga boende.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

På Norrmalm bor du i hjärtat av centrala Stockholm invid attraktiva centrala kvarter som Kungsträdgården, Hötorget, Norrmalmstorg och Biblioteksgatan. Här bor du med närhet till generösa utbud av caféer, restauranger och affärer men på en lugn och tyst gata. Runt hörnet ligger gröna Johannesplan med vackra Johannes kyrka. Grönområden som Humlegården, Observatorielunden och Tegnérlunden finns på gångavstånd.

NÄRSERVICE

Här finns flertalet populära restauranger, exklusiva varuhus och gallerior, parker och och operahus. Närhet till skolor som Viktor Rydbergs skola, Musikskolan Adolf Fredriks musikklasser och grundskolan Lill Adolf Fredriks.

KOMMUNIKATIONER

Stort utbud av kommunikationer med närhet till T- centralen och Centralstationen nära, ett par minuters promenad till Hötorget och Stureplan. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1986

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.