Tantogatan 17
Södermalm & Gamla Stan

Trivsam våning med högt läge, 2 stora balkonger med morgon- respektive kvällssol och utsikt över Tantolunden. Tilltalande planlösning som passar den stora familjen, öppet mellan kök och vardagsrum. Stabil förening med god ekonomi och garage i huset. Centralt läge med bra kommunikationer och serviceutbud i närheten.

BOAREA
101,5 m²
RUM
4
VÅNING
4 av 5
BYGGÅR
2007
AVGIFT
4 823 SEK
PRIS
7 500 000 SEK
VISNING
Söndag 25 mars 13:15 - 14:00
Välkommen på visning!
Måndag 26 mars 18:15 - 19:00
Välkommen på visning!

INLEDNING

En mycket trivsam våning med högt läge och härligt ljusinsläpp. Två stora balkonger med morgon- respektive kvällssol och enastående utsikt över Tantolunden, med plats för stora sällskap. En tilltalande planlösning som passar den stora familjen med flertalet bra sovrum, 2 större och ett mindre, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Väl tilltaget kök med stor matplats vid fönster och bra arbetsytor. Stort vardagsrum med balkongen utanför och fönster som blickar ut över Tantolunden. Ett stort helkaklat badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare samt en gästtoalett med dusch, båda med golvvärme. Stabil förening med god ekonomi som erbjuder garage i huset. Centralt läge men ändå nära naturen, med bra kommunikationer och serviceutbud i närheten. Ett bekvämt boende för den kräsne.

FAKTA

Adress
Tantogatan 17, 4 tr
11867 Stockholm
Område
Södermalm & Gamla Stan
Kommun
Stockholm
Våning
4 av 5
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4
Boarea
101,5 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
4 823 kr inkl värme, VA, TV basutbud (via Comhem) samt bredband (via Bredbandsbolaget).
Andel i föreningen
1,76675%
Andel av årsavgift
1,77425%
Personer i hushållet
1
EL
4200 kr/år
Summa
4200 kr/år
Kommentar
Schablonmässiga uppgifter.

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Hela lägenheten upplevs som ljus och rymlig med ett härligt ljusinsläpp från alla generösa fönsterpartier och balkonger. Stilrent inrett med harmonisk färgsättning och genomgående fräscha ytskikt. Trivsamt läge och en fantastisk utsikt över Tantolunden samt den fina innergården åt andra hållet.

HALL

Stor och ljus välkomnande hall med gott om förvaring samt anslutande klädkammare.

WC MED DUSCH

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Stor duschhörna med glasdörrar, vägghängd wc samt handfat med kommod i ek. Stor spegel med belysning.

KÖK

Ljust och trivsamt kök med stor matplats vid fönster och fri utsikt över Tantolunden. Öppen planlösning till vardagsrum. Marbodalkök med integrerad diskmaskin och inbyggd micro och varmluftsugn samt induktionshäll. Stilfullt kakel i grått och arbetsbänk i mörkgrått samt ljusa köksluckor.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum i anslutning till köket med vacker utsikt över Tantolundens lummiga grönska samt utgång till balkong i samma väderstreck.

BALKONG 1

Rymlig balkong med kvällssol och utsikt över Tantolunden. Plats för sköna utemöbler och stora sällskap. Glasräcke med insynsskydd och trätrall.

SOVRUM 1

Sovrum med utsikt mot Tantolunden. Plats för dubbelsäng och 2 garderober.

SOVRUM 2

Ljust och trevligt sovrum med plats för dubbelsäng och 2 garderober. Fönster mot lugn innergård.

SOVRUM 3

Sovrum med plats för dubbelsäng samt utgång till balkong mot innergården.

BALKONG 2

Stor balkong med trätrall och glasräcke med insynsskydd. Balkongen vetter mot den lugna innergården och har morgonsol.

INRE HALL

En stor passage i lägenheten som binder samman 2 sovrum och badrum, plats för garderober och förvaring.

BADRUM 2

Stort helkaklat badrum med klinker och golvvärme. Här finns badkar, vägghängd wc, spegel med belysning samt handfat med tillhörande kommod i ek. 2 vägghängda överskåp och gott om förvaring. Tvättmaskin samt torktumlare.

FÖRENING

Namn
BRF Brända Tvätten
Antal lägenheter
74
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Ägs marken
Ja, föreningen äger marken.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2017-02-20
Energiförbrukning
137 kWh/m² per år
Energiklass
E

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades den 21 januari 2005 och registrerades den 14 februari 2005. Föreningen bildades i syfte att äga och förvalta fastigheten Tvätteriet 1 i Stockholms kommun. Föreningen är äkta och består av 74 lägenheter i 3 hus med anslutande garage och 128 garageplatser som kostar 1500 kr/mån.
Föreningens ekonomi är god, och trots att de sänker månadsavgiften med 15 % 1 april 2018, kommer de även under 2018 att kunna göra extra amorteringar på föreningens lån. Detta för att minska räntekostnaderna och risken för avgiftshöjningar vid eventuella kommande räntehöjningar.

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och de sänker månadsavgiften med 15 % 1 april 2018

RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan och mer att läsa om detta finns i senaste årsredovisningen.

PARKERING

Föreningen har 128 garageplatser för bil och en plats för mindre motorcykel. 41 av dessa bilplatser hyrs ut till medlemmarna och resterande 87 hyrs ut till extern hyresgäst (Locum). En garageplats kostar 1500 kr/mån.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV via Comhem, där basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bredbandsbolaget eller valfri leverantör.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor ni i ett mycket populärt område med gångavstånd till allt som behövs för att tilltala en storstadsbo. Superläge med närhet till såväl puls och nöjen, liksom naturområden och det vackra promenadstråket längs Årstaviken. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad, södercharm och avkopplande natur.

Söder erbjuder ett flertal härliga grönområden med vackra parker så som Tantolunden, Vitabergsparken, Skinnarviksparken, Blecktornsparken samt Pålsundsparken.

På Södermalm finner du också charmiga Nytorget och livfulla SoFo-området, Katarina Bangata med Bondens marknad och livliga Medborgarplatsen. Det populära området är fullt med butiker, restauranger, mysiga fik och trevliga uteställen. Nära till shopping vid Ringens köpcentrum och Åhléns vid Skanstull.

För idrottsintresserade finns Eriksdalsbadet, SATS, Boxningsklubben Örnen, Badmintonstadion samt Friskis & Svettis. Området kring Årstaviken är perfekt för dig som föredrar löpning. I Hammarbybacken kan du även åka skidor hela vintern.

NÄRSERVICE

Med detta centrala läge har man nära till allt - matvarubutiker, affärer, skolor och restauranger.

KOMMUNIKATIONER

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanas gröna samt röda linje. Flertalet innerstadsbussar har stationer i området, här passerar bland annat busslinje 3 och 4 som tar dig runt hela innerstan. Vid Södra station finner du även pendeltåg. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Föreningen har garage med 128 garageplatser som kostar 1500 kr/mån.

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2007

Övrigt om byggnaden t ex renovering

Föreningen har en underhållsplan.

Övriga byggnader

Föreningens 3 hus byggdes 2007 med anslutande garage med 124 p-platser, á 1500 kr/mån.
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm.
Tvättstuga finns i huset med 2 maskiner samt tumlare och torkskåp och lätt att boka tider.
Cykelförråd finns också i huset samt cykelställ på gården.
Barnvagnsrum i huset.
Stort soprum med viss återvinning. På andra sidan huset finns komplett återvinningsstation.
Möjlighet till garageplats i samma hus.
Härlig innergård med gräsmatta, stor lekplats och grillmöjligheter med uteplats.

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.