• Ref bild på grannens vindsplan
 • Ref bild på grannens vindsplan
 • Ref bild på grannens vindsplan
 • Ref bild på grannens vindsplan
 • Ref bild på grannens vindsplan
 • Ref bild på grannens vindsplan
 • Ref bild på grannens vindsplan
Birger Jarlsgatan 93A
Östermalm

Välkommen till denna smakfulla sekelskiftes 3:a med en rad tidstypiska detaljer bevarade såsom två vackra kakelugnar, stuckaturer, takrosetter, hög takhöjd samt burspråk. OBS! Nuvarande ägare har en option på att köpa råvinden ovanför vilket skulle göra detta till en magnifik vindsetagevåning om 191 m2 boarea och 65 kvm biarea, med takterass i västläge på vinden, enligt erhållna handlingar. Det finns även möjlighet att bygga en balkong på nedre våningen.

BOAREA
89,2 m²
RUM
3
VÅNING
5 av 5
AVGIFT
4 045 SEK
PRIS
8 495 000 SEK
VISNING
Onsdag 24 april
Endast bokade visningar
Söndag 28 april 12:00 - 12:45
Måndag 29 april 17:30 - 18:00

INLEDNING

Magnifik 3,5:a med två fungerande kakelugnar och möjlighet till stor balkong i härligt västerläge. Högt upp i huset med magnifikt burspråk och grönskande utsikt mot trädtoppar. Här möter modern design tidstypisk sekelskifteskaraktär med högt till tak, höga golvsocklar, fina dörrar och vitlackerade furugolv m.m. Ytterst välplanerad med genomgående planlösning. Förening med god ekonomi, bra hyresintäkter och en hyresrättslägenhet.

OPTIONSAVTAL GÄLLANDE RÅVIND
Nuvarande ägare har ett signerat optionsavtal med föreningen där det översiktligt beskrivet är det tänkt att förädla vindsytan till bostadsyta och sammankoppla den med befintlig lägenhet. Detta kommer resultera i en etagelägenhet på totalt 191 kvm i boyta och 65 kvm i biyta. 89 kvm kommer vara i nedervåningen och utgöra umgängesdelar så som vardagsrum/TV-rum, matrum, därtill kök, badrum, entréhall och balkong. På övervåningen (vinden) kommer 3–4 sovrum, badrum, toalett, allrum/TV-rum och terrass i västerläge vara belägna. Det överenskomna priset för råvinden är 30 000 kr/kvm boarea. OBS. Bifogad planlösning på vindsplanet visar bara halva vindsytan. Se bifogad planlösning i dokumentsektionen för att se råvindens hela yta.

Förening med god ekonomi och där fastigheten är i ett bra skick, löpande underhållen med flertal större åtgärder utförda de senaste åren. Bostaden är perfekt för dig som söker en rymlig sekelskiftestrea i en välskött förening med stor förädlingspotential. Föreningen amorterade 10 mkr på sina långfristiga lån under 2018. Vidare finns dolda värden så som en hyresrätt samt ytterligare ytor som är möjliga att förädla till bostadsytor.

Varmt välkommen!

FAKTA

Adress
Birger Jarlsgatan 93A, 5 tr
11356 Stockholm
Område
Östermalm
Kommun
Stockholm
Våning
5 av 5
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3
Boarea
89,2 m²
Månadsavgift
4 045 kr Inkl värme, VA, Kabel-TV & bredband
Andel i föreningen
2,5535%
Andel av årsavgift
2,5535%

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Denna sekelskiftestrea belägen högst upp i huset erbjuder ett flertal vackra och tidstypiska detaljer såsom högt i tak, 2 kakelugnar, innerdörrsparti med spröjsade fönster, höga fönster med mycket himmelutsikt samt ett trevligt burspråk. Bostaden håller en god standard med stilrent kök och helkaklat badrum.

HALL

Välkomnande hall med säkerhetsgrind. Platsbyggda garderober och bokhylla ger mycket bra förvaring. I anslutning till hallen finns en klädkammare. Innerhallen erbjuder en mindre platsbygd study med tillhörande hyllplan. Det är ifrån hallen som det finns en plats att sammankoppla detta våningsplan med vindsplanet.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med burspråk som erbjuder sol och himmel. I rummet finns en tidstypisk kakelugn som fungerar. En fin detalj är väggpartiet mot hallen som består av spröjsade fönster.

SOVRUM 1

Stort och ljust sovrum med slipat furugolv. En garderobsvägg erbjuder bra med förvaring.

SOVRUM 2

Trevligt sovrum som vetter mot lugn och tyst innergård. Vår och sommartid hörs fågelkvitter därifrån. Förvaring i form av en inbyggd garderob. I från detta sovrum finns bygglov för balkong.

BYGGLOV BALKONG

I anslutning till sovrum 2 finns ett bygglov att bygga en balkong som vetter in mot innergården. Balkongen kommer då att ligga i västerläge och ha sol från eftermiddag till sen kväll.

KÖK

Praktiskt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Utrustning i form av spishäll, ugn, mikro, diskmaskin, fläkt samt kyl & frys. En vacker detalj är mosaiken som bryter av de vita luckorna på ett mycket smakfullt sätt.

BADRUM

Fräscht helkaklat badrum med golvvärme. Här erbjuds även badkar, tvättmaskin, wc, kommod samt handdukstork.

FÖRENING

Namn
Brf Väduren 2
Antal lägenheter
43
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
5
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Ja
Organisationsform/Typ
Bostadsrättsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Nej
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Väduren 2 är en äkta och välskött bostadsrättsförening som ägt fastighet sedan 1997. Fastigheten byggdes 1912 av byggmästaren J.A. Andersson, arkitekter var firman Hagström och Ekman. Föreningen består av 43 bostadsrätter, 1 hyresrätt (3.519 kvm bostadsyta) samt 5 hyreslokaler (484 kvm lokalyta), med adresserna Birger Jarlsgatan 93 A-B samt Roslagsgatan 22.

Föreningen amorterade av två lån, ett på tre miljoner och ett på sju miljoner. Totalt tio miljoner under 2018.

Föreningens medlemmar kan nyttja två gemensamma innergårdar med utemöbler och grill. Föreningen tillåter grillning på balkonger och terrasser, då med gasol- alternativt elgrill. Föreningen har två tvättstugor som båda är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Den ena ligger på entréplan i denna port. Vidare finns cykelrum och barnvagnsrum.

RENOVERINGAR

• 1984-1985 Genomfördes en totalrenovering av fastigheten med byte av stammar, elcentral, tak- och fasadrenovering
• 1998 Renovering av trapphus inkl. nya entréer och dörrpartier
• 2006 Renovering av innergårdar
• 2010 Takrenovering
• 2012 Stamspolning och byte av undercentral
• 2013 Renovering av gårdsfasader
• 2014 Renovering av gatufasader samt sotning av eldstäder och kanaler
• 2016 Stamspolning
• 2017 Iordningställande av butikslokal på Roslagsgatan 22. Ny hyresgäst kontrakterad. Dessutom omvandlades en hyresrätt till bostadsrätt och såldes. Slutpris 6.465.000 kr, vilket stärkte ekonomin ytterligare (detta syns inte i ÅR 2017). Detta år sattes det även in säkerhetsdörrar till flera lägenheter
• 2018 Stamspolning
• 2018/2019 Renovering av fönsterkarmar samt fönsterrenovering
• Tvättstugan på Roslagsgatan 22 är planerad att flyttas och ny kommer att byggas

TV OCH BREDBAND

Telia är operatör av föreningens fastighetsnät för anslutning av bredband, tv och telefoni. Analogt basutbud TV ingår i månadsavgiften och för bredband 100/10 Mbit tillkommer en obligatorisk avgift om 170 kr/mån. Månadsavgiften för denna lägenhet är således 4 215 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt bredband. Nytt avtal är ingånget med Telia och ger en ökning av bredbandets kapacitet till 250 Mbit samt TV-paket ”Lagom”. Nytt pris blir 200 kr per lägenhet. Ökningen av kostnaden med 30 kr/månad kommer troligen finansieras av föreningen.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor du mitt i trendiga Sibirien där gatorna kantas av caféer, antikbodar och populära restauranger som bl.a. Sibiriens soppkök, Meno Male, Buco Nero och klassiska Storstad och Prime Burger som ligger rakt över gatan från porten. Utmärkta kommunikationer och promenadavstånd till city och Stureplan likväl som närhet till naturen vid Vanadislunden, Hagaparken/Brunnsviken och Lill-Jansskogen.

NÄRSERVICE

Utöver ett flertal restauranger i grannskapet har du all service du kan behöva inom gångavstånd, såväl matbutiker som delikatessaffärer, butiker och caféer. Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, inklusive Engelska skolan, Johannes skola, Norra Real och KTH.

KOMMUNIKATIONER

I kvarteren finns flertalet bussar (bl.a. 50, 56:an som passerar Odenplan på väg till Centralen samt stombussarna 2:an och 4:an), tunnelbanans röda linje (station Tekniska Högskolan med uppgång på Odengatan ca 400 meter bort) samt Roslagsbanan. Det här är kvarter där du snabbt känner dig hemma och snart hittar dina egna små pärlor.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Planlösning - Nedre etage

Planlösning - Nedre etage

Planlösning - Vindsetage (OBS Visar bara halva vindsytan)

Planlösning - Vindsetage (OBS Visar bara halva vindsytan)

Byggnad

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.