Sandelsgatan 30
Nedre Gärdet

Högt belägen våning med en stor balkong i söderläge. Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matsal skapar stora härliga sociala ytor att umgås på. Vardagsrummet har en mysig öppen spis och stora fönster med härligt ljusinsläpp. Fint kök med bra arbetsytor och matplats vid fönster. Stor hall med bra förvaring och arbetshörna. Helkaklat badrum med klinkers och golvvärme, utrustad med både tvättmaskin och torktumlare samt separat gästtoalett. Samt 3 bra sovrum med fönster mot lugn gata. Stabil förening i stambytt fastighet med hiss, beläget centralt och med bekväma avstånd till allt.

BOAREA
97 m²
RUM
4
VÅNING
4 av 5
BYGGÅR
1951
AVGIFT
5 556 SEK
PRIS
7 500 000 SEK
VISNING
Söndag 22 april 14:00 - 14:45
Välkommen på visning!

INLEDNING

Högt belägen våning med en stor balkong i söderläge. Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matsal skapar stora härliga sociala ytor att umgås på. Vardagsrummet har en mysig öppen spis och stora fönster som vetter mot söder och ger ett härligt ljusinsläpp. Fint kök med full maskinell utrustning, bra arbetsytor och förvaring samt stor matplats vid fönster. 3 bra sovrum, varav ett större med plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Alla sovrum har fönster mot lugn gata. Den stora hallen har bra med avhängningsmöjligheter och förvaring samt en mindre arbetshörna. Det stora badrummet är helkaklat med klinkers och golvvärme, utrustad med både tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovanför. Samt så finns en separat gästtoalett. Ett trivsamt boende med bra läge i ett lugnt område, belägen i en stabil förening, i stambytt fastighet med hiss. Bekväma avstånd till kommunikationer och serviceutbud.

FAKTA

Adress
Sandelsgatan 30, 4 tr
11534 Stockholm
Område
Nedre Gärdet
Kommun
Stockholm
Våning
4 av 5
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4
Boarea
97 m²
Areakälla
faktisk uppmätning
Månadsavgift
5 556 kr Värme, V/A och en obligatorisk avgift om 132 kr/mån för bredband ingår i avgiften.
Andel i föreningen
6,55%
Andel av årsavgift
6,55%
Personer i hushållet
4
EL
3600 kr/år
Summa
3600 kr/år
Kommentar
Schablonmässiga uppgifter

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Ljus och högt belägen lägenhet med härligt ljusinsläpp och generellt fina ytskikt. Trevlig genomgående planlösning med bra sociala ytor och fungerande öppen spis. Lättmöblerade rum och goda förvaringsutrymmen.

HALL

Stor välkomnande hall med gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Ena hörnan är tillräckligt stor att inredas som arbetshörna.

MATSAL

Stor matsal som lätt rymmer en matsalsgrupp för 6-8 personer. Idag är det inrett som bibliotek med läshörna.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med originalparketten kvar, öppen planlösning mot kök och matsalen. Trevligt ljusinsläpp från fönster i sydväst och utgång till den härliga balkongen i samma väderstreck. Den öppna spisen höjer mysfaktorn och värmer gott.

KÖK

Trevligt kök i vinkel med matplats vid fönstret. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor samt full maskinell utrustning.

BADRUM

Helkaklat badrum med klinkers och golvvärme. Stor duschhörna, wc, handfat samt tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och skåp ovanför.

GÄSTTOALETT

Liten gästtoalett med wc och handfat.

SOVRUM

3 stycken bra sovrum, varav det ena är lite större med plats dubbelsäng och inredd med en garderobsvägg. De 2 mindre sovrummen får plats med säng och skrivbord och har vardera 2 st garderober för förvaring.

FÖRENING

Namn
Brf Marketenteriet 6
Antal lägenheter
16
Antal hyresrätter
0
Antal lokaler
0
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Ja, föreningen äger marken.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2011-06-21
Energiförbrukning
136 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Föreningen äger fastigheten Marketenteriet 6 inklusive tomtarealen 928 kvm. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med fyra våningsplan, två källarplan och en inredd vind. Antal lägenheter är 16 st. Bostadsytan uppgår till 1350 kvm enligt fastighetsdata. Byggnaden uppfördes 1951. Föreningen
förvärvade fastigheten 2004. Lokalen i övre källaren byggdes om till lägenhet under 2006 och vinden byggdes om till lägenhet under 2009.

EKONOMI

Inga avgiftsändringar aviserade.

RENOVERINGAR

Fastighetens stammar byttes 2007.
Under 2016 har följande genomförts:
-Ny eldragning i tvättstuga och trapphus.
-Renovering av räcken utanför entréportar på fram- och baksida av huset.
-Byte av tryckgivare samt fläktreglage för husets öppna spis.
-Omförhandling av tre av föreningens lån genomfördes i oktober varav det största lånet på ca 4,7 milj bundits på 3 år till en ränta på 1,35%. De två övriga lånen kvarstår på 3 mån rörlig STIBOR som är bundna på ett år i taget med ett påslag på 0,700%.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Belägen i klassiska kvarter på Östermalm i med närhet till Karlaplan, Tessinparken, Humlegården och Stureplans generösa utbud av restauranger, caféer och shopping. Med en kort promenad når man Ladugårdsgärdet och även natursköna Djurgården där man kan njuta av miljön och öns historiska inslag.

NÄRSERVICE

Lägenheten ligger i lugna kvarter med närhet till allt. Fältöverstens serviceutbud inom kort promenadavstånd och vid Östermalmstorg finner ni matbutiker, systembolag, apotek och shopping.

KOMMUNIKATIONER

Mycket bra kommunikations möjligheter med närhet till Östermalmstorg och tunnelbanans röda linje. Även spårvagnshållplats och busshållplats ligger i närheten. I områdena finns det bland annat hållplatser för busslinje 1 och 54 samt 4:an nere vid Valhallavägen.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1951

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.