Johannesgatan 4
Norrmalm
BOAREA
112 m² + 20 m²
RUM
4
VÅNING
2 av 4
BYGGÅR
1855
AVGIFT
4 480 SEK
PRIS
9 000 000 SEK

INLEDNING

Välkomna till lugna och lummiga Johannesgatan med toppläge nära citykärnan. Här finner ni en smakfull våning i sekelskiftesstil med en trevlig öppen disposition med tre rum i fil, alla med en kakelugn vardera, stort kök med en härlig balkong som vetter mot innergården. Rogivande sovrum med klädkammare och ett stort fint badrum med tvättmaskin och torkskåp. Utöver detta disponerar man ett stort ateljérum på vinden om ca 20 kvm med takfönster. Stabil förening och välskött fastighet anno 1856.

FAKTA

Adress
Johannesgatan 4, 2tr
11138 Stockholm
Område
Norrmalm
Kommun
Stockholm
Våning
2 av 4
Hiss
Nej
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4
Boarea
112 m²
Biarea
20 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
4 480 kr inkl värme, VA, sophämtning, trappstädning
Andel i föreningen
14,93%
Andel av årsavgift
14,93%

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Välkomna till denna stilfullt inredda våning belägen på lugna Johannesgatan i en mycket välskött fastighet anno 1856. Bostaden är i mycket gott skick med högkvalitativa material som på ett smakfullt sätt kombineras med de äldre tidstypiska detaljerna. De stora fönstren kombinerat med de ljusa väggarna, imponerande takhöjden i kombination med de mörkt lackade golven gör bostaden mycket ljus och luftig. Lägenheten har en synnerligen god disposition där varje kvadratmeter kan utnyttjas till fullo med tre rum i fil med kakalugn i respektive rum. Samt sovrum mot innergård med klädkammare och stort badrum med duschhörna, tvättmaskin och torkskåp. Planlösningen är öppen och dessutom genomgående med stora fönsterpartier mot såväl Johannesgatan samt stort kök med balkong mot den mysiga innergården.

HALL

Inbjudande hall som på ett bra sätt öppnar upp mot lägenhetens övriga utrymmen. Plats för avhängning samt större kapprum i anslutning.

KÖK

Stilrent kök med vit skåpsinredning som på ett smakfullt sätt kombineras med ljusa kakelplattor och bra arbetsbänkar. Full maskinell utrustning i form av spishäll/ugn, micro. kyl/frys, diskmaskin och fläkt. I de vita högskåpen erbjuds det gott om förvaringsmöjligheter. I anslutning finns dessutom plats för litet matbord samt utgång till den härliga balkongen.

VARDAGSRUM

Stort och luftigt rum med fungerande kakelugn och gott om plats för soffmöblemang samt för en ordentlig matplats i anslutning till köket. Stora fönsterpartier mot lugna Johannesgatan.

SALONG

Stort rum med en vacker kakelugn i mitten. Våningens mittpunkt i fil med vardagsrummet och gästrummet samt två dörrar mot hallen. 2 stora vackra fönsterpartier.

GÄSTRUM

Stort rum som vetter mot Johannesgatan. Används idag kontor. Rummet ligger i fil med salongen och vardagsrummet.

SOVRUM

Rogivande sovrum med större fönsterparti mot föreningens egen lilla innergård. Här finns gott om plats för en större dubbelsäng som kombineras med den praktisk klädkammare.

BADRUM

Modernt badrum med klinkergolv kombinerat med kakelplattor på ett mycket smakfullt sätt. Stor duschhörna, wc samt handfat med kommod. Tvättmaskin och torkskåp.
Stort fönster mot innergården.

VINDSRUM

På vinden, 2tr upp, disponerar man ett fantastiskt vindsrum om ca 20-25 kvm med takfönster och kan användas som övernattningsrum, kontor eller ateljé, eller som det står på originalritningen, ett hobbyrum.

FÖRENING

Namn
Brf Torkan 10
Antal lägenheter
8
Antal hyresrätter
0
Antal lokaler
0
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Ja, föreningen äger marken.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2018-04-29
Energiförbrukning
191 kWh/m² per år
Energiklass
G

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Äkta bostadsrättsförening belägen på Johannesgatan 4 bestående av 8 medlemslägenheter samt en mysig innergård. Juridisk person som medlem accepteras inte men ett eventuellt delat ägande inom familjen godtas. Föreningens ekonomi är god med en låg belåning om 800 000 kronor. Avgiften har nyligen höjts för att stärka upp reparationsfonden. Ingen ytterligare höjning planerad.

ATELJÈ & FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd. Samt ett stort "hobbyrum" på vinden om ca 20 kvm med takfönster som tillhör lägenheten som kan användas som ateljé eller övernattningsrum.

GÅRD
Grönskande och mysig innergård i äldre stil med utemöbler.

EKONOMI

Föreningen har stabil ekonomi med mycket låg belåningsgrad.

PARKERING

Boendeparkering på gatan samt närhet till parkeringshus, se även www.stockholmparkering.se

TV OCH BREDBAND

Fastigheten är ansluten till ComHem. Stokad har installerat en husnod som inte är inkopplad (Fiber).

ALLMÄNT OM OMRÅDET

På en grönskande kulle med ett mycket centralt men samtidigt lugnt läge mellan Sveavägen, Birger Jarlsgatan samt Kammakargatan i norr till David Bagares gata i söder hittar ni ett av Stockholms äldre bostadsområden. Det är här ni finner Johannesgatan och en stor grönskande park med ståtliga Johanneskyrkan samt lekplats och fina planteringar. Här bor ni i mycket lugna kvarter med närhet till flertalet restauranger, caféer och shopping med en kort promenad. Gatan rymmer flertalet historiska byggnader med hus från 1850- talet. På Johannesgatan 18 finner ni till exempel det som en gång var den privatägda flickskolan Brummerska skolan. Idag inrymmer samma byggnad Stockholm International School och Franska skolan ligger också i området. Johannesgatan tillhör stadsdelen Norrmalm som idag är den stadsdel som omfattar vad man brukar kalla Stockholm City. I stadsdelen finner ni bland annat Sergels torg, NK, Stockholms central och Norrmalmstorg.

NÄRSERVICE

I närheten av bostaden finner ni både restaurangtäta Sveavägen, Hötorgets och Drottninggatans shopping. Här finns flertalet populära restauranger, exklusiva varuhus och gallerior, parker och och operahus. Flera skolor ligger också i närheten däribland Franska skolan och Stockholm International School, Viktor Rydbergs skola, Musikskolan Adolf Fredriks musikklasser och grundskolan Lill Adolf Fredriks.

KOMMUNIKATIONER

Mycket goda kommunikationer då ni finner både tunnelbanelinje vid Hötorget samt vid uppgång Rådmansgatan. Ni finner också stationer för blå buss linje 1 och 2 som tar dig kring större delen av stan i närheten av bostaden.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1855

Övrigt om byggnaden t ex renovering

En mycket välskött och tidsenlig fastighet från 1850-talet belägen på lugna Johannesgatan och en lummig innergård. Fastigheten genomgick en totalrenovering 1985. Därefter har fjärrvärmesystem bytts ut samt taket har målats om och utbyte av samtliga fönster. Inga större renoveringar som kommer att påverka föreningens ekonomi finns inplanerade framöver.

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.