Johannesgatan 5
Norrmalm

Bostaden säljs till fast pris och först till kvarn!

BOAREA
85 m²
RUM
3
VÅNING
3 av 3
BYGGÅR
1888
AVGIFT
3 717 SEK
FAST PRIS
7 995 000 SEK

INLEDNING

Välkomna till denna fantastiska takvåning i sekelskiftesstil i absolut toppskick högst upp i huset i denna vackra fastighet från 1800-talet. Charmen med synliga takbalkar och högt i tak finns där tillsammans med andra tidstypiska detaljer. Våningen har en social och inbjudande planlösning med härligt ljusinsläpp och genomgående ljusa fräscha ytskikt och vackra parkettgolv. Eftertraktat läge vid Johanneslunden med kort promenadavstånd till stadskärnan.

Bostaden säljs till fast pris och först till kvarn!

FAKTA

Adress
Johannesgatan 5, 4 tr
11138 Stockholm
Område
Norrmalm
Kommun
Stockholm
Våning
3 av 3
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3
Boarea
85 m²
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021053
Månadsavgift
3 717 kr inkl värme och vatten.
Andel i föreningen
4,4531%
Andel av årsavgift
4,4531%
EL
4800 kr/år
Försäkring
2400 kr/år
Summa
7200 kr/år

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Välkomna till denna fantastiska våning i sekelskiftesstil i absolut toppskick högst upp i huset. Charmen med synliga takbalkar och högt i tak finns där tillsammans med andra tidstypiska detaljer. Våningen har en bra planlösning med genomgående ljusa fräscha ytskikt och vackra parkettgolv. Ett luftigt lättmöblerat vardagsrum, 2 bra sovrum med plats för stora sängar, ett hemtrevligt kök med stor matplats samt ett väl tilltaget badrum som nyligen renoverats. Ett bekvämt boende för den som söker det lilla extra. Man har också tillgång till den stora trapphusbalkongen 1,5 tr nedanför.

HALL

Ljus och trevlig hall med garderober och avhängningsmöjligheter. Ljusa väggar och parkettgolv samt säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från de breda fönsterpartierna. Synliga takbalkar och en trevlig social yta att umgås på med plats för både soffgrupp och matsalsbord.

KÖK

Ett stort kök med utsikt över gården. Bra arbetsytor med bänkskivor i oljad ek och gott om förvaring bakom de vita köksluckorna. Full maskinell utrustning samt stor matplats.

SOVRUM 1

Fint ljusinsläpp från fönster med utsikt mot Johannesgatans hustak. Rummet erbjuder bra förvaring i form av en stor walk-in-closet. Plats för stor säng och ytterligare garderober. Ljusa ytskikt och parkettgolv.

SOVRUM 2

Det större sovrummet med fönster mot innergården. Gott om plats för säng och skrivbord. 2 st inbyggda garderober, ljusa väggar och parkettgolv.

BADRUM

Ett nyligen renoverat badrum med kakel och klinkers samt spottar i taket. Stort hörnbadkar vid fönster samt separat duschhörna med vikväggar i glas. Smart tvättpelare samt stort handfat med kommod och spegelskåp.

FÖRENING

Namn
BRF Johannes Mindre
Antal lägenheter
22
Antal hyresrätter
0
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1138
Pantsättningsavgift
455
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Tomträtt med avtal till 2027.
Organisationsform/Typ
Bostadsrätt
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Nej
Energiförbrukning
143 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Johannes Mindre är en liten bostadsrättsföreningen med 22 lägenheter i de lugna kvarteren runt Johannes kyrka i Stockholm. Föreningen bildades 1999 genom ombildning och köp från Svenska Bostäder. Fastigheten består av tre hus, som tidigare bl.a. har varit personalbostäder till Brandförsvaret, som fortfarande har kvar sin station mitt emot. Husen totalrenoverades 1988 till modern standard med hissar, fjärrvärme, vindslägenheter m.m. En stor del av lägenheterna har under senare år renoverats till högsta kvalitet med bl.a. balkonger i sydväst.

Till föreningen hör en skyddad och barnvänlig gård med välskötta träd och buskar. Varje år kan vi skörda bl.a. valnötter. Både barnfamiljer och äldre njuter av gården under egna grillkvällar eller gemensamma fester.

Föreningen har en mycket god ekonomi och sköts med ett långsiktigt intresse att ge både ett boende av högsta kvalitet och god avkastning på insatt kapital.
Föreningens fastighet består av husen på Johannesgatan 3-7. Byggnadens totalyta är enligttaxeringsbeskedet 1 952 kvm varav 1 910 kvm utgör lägenhetsyta och 42 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 1 161 kvm. Samtliga lägenheter är bostadsrätter. Den ekonomiska förvaltningen har skötts av Rådrum AB. Den tekniska förvaltningen har skötts av Dimas.

EKONOMI

Årsavgifterna sänktes den 1 juni 2016 med 7 procent.
Styrelsen har arbetat för att hålla driftskostnaderna nere genom att löpande utvärdera föreningens behov
och upphandla större inköp och servicekontrakt.
Föreningens lån amorterades under 2016 med 500 000 kronor till 1 500 000 kronor tack vare ett starkt
kassaflöde från den löpande verksamheten och små underhållsbehov under den närmaste tiden. Trots
amortering och sänkta avgifter minskade kassan med endast 304 000 kronor till 695 000 kronor.
Hyrorna för föreningens lokaler uppräknas med 5 procent per år enligt avtal.

RENOVERINGAR

Väsentliga händelser under 2016:
- Stadgarna har moderniserats och godkänts vid två extrastämmor.
- OVK har genomförts.
- Städdagar genomfördes både vår och höst. Vid hösttillfället ersattes den tufsiga gräsmattan med grus.
- Ett nytt, nätbaserat system för fakturahantering har sjösatts i samarbete med Rådrum.

Byggnadens tekniska status:
Målning yttre fönster 2015

Planerad åtgärd:
Inga planerade åtgärder

PARKERING

Boendeparkering gäller i området. Läs mer på www.stockholm.se/tk

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv och bredband, leverantör Comhem.

ÖVRIGT

Cykel- och barnvagnsrum finns i en fristående byggnad på gården. Tvättstugan finns i markplan på Johannesgatan 3.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

På Norrmalm bor du i hjärtat av centrala Stockholm invid attraktiva centrala kvarter som Kungsträdgården, Hötorget, Norrmalmstorg och Biblioteksgatan. Här bor du med närhet till generösa utbud av caféer, restauranger och affärer men på en lugn och tyst gata. Runt hörnet ligger gröna Johannesplan med vackra Johannes kyrka. Grönområden som Humlegården, Observatorielunden och Tegnérlunden finns på gångavstånd.

NÄRSERVICE

Här finns flertalet populära restauranger, exklusiva varuhus och gallerior, parker och och operahus. Närhet till skolor som Viktor Rydbergs skola, Musikskolan Adolf Fredriks musikklasser och grundskolan Lill Adolf Fredriks.

KOMMUNIKATIONER

Stort utbud av kommunikationer med närhet till T- centralen och Centralstationen nära, ett par minuters promenad till Hötorget och Stureplan. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1888

Övrigt om byggnaden t ex renovering

1998 Stambyte, fasadrenovering och byte av elstigar
2007 Tak
2008 Trapphus
2015 Fönsterrenovering
2016 OVK

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.