• Innergården
 • Innergården
 • Innergården
 • Vy over innergarden
 • Garage som nås från hissen
 • Planlösning
Birger Jarlsgatan 82
Östermalm
BOAREA
132 m²
RUM
5
VÅNING
5 av 7
BYGGÅR
1994
AVGIFT
4 153 SEK
PRIS
15 500 000 SEK

INLEDNING

Välkommen till denna magnifika våning i absolut högsta internationella standard med faciliteter som både fransk balkong och stor balkong i söderläge, bastu, tvättstuga i bostaden, enorm walk-in closet och genomgående påkostade materialval. I bostaden kommer ni att finna åtskilliga unika lösningar så som platsbyggd hallvägg i valnöt, bokhylla i vardagsrummet som går in i arbetsrummet eller sovrummet som konverterats till en walk-in closet. I fastigheten finns garage som nås direkt från bostaden och kostar endast 1 400 kr/mån. Fastigheten är i övrigt modern med stor hiss, inga trappsteg fråga gata in till bostaden, grön och lummig innergård, flertalet cykelrum och möjlighet att hyra ytterligare förråd.

Denna bostad passar såväl barnfamiljen som söker praktiskt boende med flera barnvagns- & cykelrum, dagis på innergården, närhet till park och grönområden; det unga paret mitt i karriären som vill ha en sällskapsvänlig och social våning i absolut högsta standard; det äldre paret som söker ett centralt med ändå lugnt och tryggt boende i en fastighet som erbjuder tysta 3-glasfönster, minimalt ljud mellan våningsplanen och säkerhetsdörr. Här flyttar du helt enkelt in och njuter i en av Stockholms mest välskötta föreningar.

FAKTA

Adress
Birger Jarlsgatan 82, 5 tr
11420 Stockholm
Område
Östermalm
Kommun
Stockholm
Våning
5 av 7
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5
Boarea
132 m²
Areakälla
föreningens information
Månadsavgift
4 153 kr inkl värme, VA, bredband & kabel-TV
Andel i föreningen
0,82583%
Andel av årsavgift
0,83499%

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Denna exklusiva våning erbjuder smakfulla materialval och en fantastisk balkong i söderläge som vetter mot en stor lummig innergård. Lägenheten är dessutom mycket ljus och har en unik planlösning med en mängd platsbyggda lösningar. Denna bostad måste upplevas!

KÖK

Detta moderna kök erbjuder genomgående högklassiga materialval med köksö och tillhörande bardel. Marmor kombineras med både vita och beiga luckor på ett smakfullt sätt. Vitvaror i form av ugn, mikro, diskmaskin, vinkyl, kyl & frys samt fläkt.

VARDAGSRUM

Stort och ljust sällskapsrum med klinker och ljusa ytskickt. Två stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. Platsbyggd förvaring med skjutdörrar som är öppen in mot arbetsrummet. Här finner du också en franska balkongen med dubbeldörrar med magnifik utsikt över Birger Jarlsgatan.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med svartbetsat ekgolv samt vita ytskikt. Fyra platsbyggda garderober och utgång till balkongen.

SOVRUM 2 / WALK-IN CLOSET

Detta sovrum är konverterat till en stor walk-in closet med ingång från sovrum 3. Platsbyggd förvaring runt hela rummet och en mjuk heltäckande matta gör detta till den ultimata klädkammaren. För den som behöver ett sovrum till går det bra att låta återställa detta rum till ett sovrum.

SOVRUM 3

Master bedroom med svartbetsat ekgolv, ljusa ytskikt samt in-/utgång till klädkammaren och balkongen.

SOVRUM 4 / ARBETSRUM

Mindre rum som passar utmärkt till arbetsrum eller barnrum. Utsikt över Birger Jarlsgatan.

BADRUM 1

Helkaklat badrum med svarta klinkers på golvet, badkar och handfat. Väggarna är helkaklade i vitt och i taket sitter inbyggda spotlights vilka ger en mycket trevlig ljussättning.

TVÄTTSTUGA & BASTU

Rymligt tvätt- och duschrum med en inbyggd dusch och bastu. Olika materialval kombineras på ett verkligt fint sätt där samtliga går i svart. Här finns även tvättmaskin, torktumlare, grovvask samt linneskåp.

GÄST WC

Helkaklad gäst WC med handfat.

HALL

Helt unik hall där man möts av ett grått klinkergolv som bryts av med en platsbyggd välvd vägg i valnöt med belysning. Här finns även plats för avhägning samt en säkerhetsklassad ytterdörr.

FÖRENING

Namn
Brf Träskfloden 15
Antal lägenheter
193
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
17
Överlåtelseavgift
1163
Pantsättningsavgift
465
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Tomträtt. Gällande avtal 2012-2022.
Organisationsform/Typ
Bostadsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2009-04-15
Energiförbrukning
101 kWh/m² per år
Energiklass
-

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

BRF Träskfloden 15 är en äkta bostadsförening som består av tio flerbostadshus.

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi och sänkte avgiften med 12% 1 jan 2007 och 10% från 1 jan 2008 och har sedan dess varit oförändrad. 66 % av de totala intäkterna kommer från uthyrda lokaler, hyresrätter och garage. Inga förändringar av avgiften är planerade. Under 2008 sålde föreningen 10 bostäder som tidigare varit upplåtna som hyresrätter.

RENOVERINGAR

Föreningen har en underhållsplan.

PARKERING

Föreningen har ett garage med 175 platser i två våningsplan. För föreningens medlemmar är kostnaden endast 1 400 kr/mån för en plats och för externa kostar en garageplats 3 750 kr. Vanligtvis kan en garageplats kunna erhållas inom 3-5 månader.

TV OCH BREDBAND

Grundutbud till kabel-tv och bredband 100/10 från ComHem ingår i avgiften.

ÖVRIGT

Medlemmar i föreningen har tillgång till tvättstuga, bastu, innergård, grovsoprum, sopsorteringsrum, parkeringsrum för permobil i gatuplan samt cykelförråd.

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor du centralt med Stockholms fulla potential runt hörnet. Kvarteren utbjuder bland annat ett stort urval av restauranger och caféer som exempelvis populära Café Nero, Sibiriens soppkök, Esperanto, Beirut Cafe, Divino, Sture Hof på Stureplan, Ciao Ciao Due samt det välkända cafét och Boulangeriet Saturnus som serverar stans godaste och största kanelbullar. Även motionsmöjligheterna är många i närbelägna Lill Jansskogen med GIH-badet samt Hagaparken med dess grönska. I närheten ligger också ett större antal skolor för olika åldrar samt närhet till både KTH och universitetet.

NÄRSERVICE

Våningen ligger centralt med närhet till Odengatan och dess generösa utbud av restauranger, caféer, butiker och matvaruaffärer. I närheten finner man även apotek, systembolaget och ett flertal skolor.

KOMMUNIKATIONER

Goda kommunikationsmöjligheter med tunnelbanestationerna Tekniska Högskolan samt Rådmansgatan på promenad avstånd. Även Östra station ligger en kort sträcka från bostaden. Blå busslinje 2 och 4 har båda stationer i närheten. Även flertalet andra busslinjer, såsom 42 och 43.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt 75 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning original

Planlösning original

Byggnad

Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggår
1994

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.