Grubbens Gata 9
Kungsholmen

I ett lugnt och lummigt område bara ett kvarter från Kronobergsparken och Kungsholmens strand ligger denna väldisponerade 2:a. Med balkong i söderläge mot föreningens charmiga innergård sitter man ostörd från stadens puls. Ett stenkast bort finner man Fridhemsplan med goda kommunikationer i form av såväl tunnelbana som bussar. Här finner du dessutom gott om trevliga affärer och restauranger. Varmt välkommen!

BOAREA
64 m²
RUM
2
VÅNING
4 av 4
BYGGÅR
1920
AVGIFT
3 134 SEK
PRIS
4 950 000 SEK
VISNING
Söndag 25 augusti 12:00 - 13:00
Måndag 26 augusti 17:30 - 18:00

INLEDNING

Välkommen till denna 20-talslägenhet högt upp i fastigheten med balkong i söderläge som vetter mot lummig innergård. Utöver det höga och ljusa läget erbjuder bostaden en rad tidstypiska detaljer såsom spröjsade fönster med handblåst glas, massiv köksdörr med glasparti, en väl tilltagen takhöjd och renoverat badrum.

Grubbens Gata ligger i vad många skulle säga ligger på en av Kungsholmens bättre kvarter med tanke på det centrala men ändå lugna läget.

Föreningen har otroligt bra ekonomi där en såld hyresrätt gjort att man nu har mer i kassan än vad man har i lån. Lånen ligger för närvarande på 946 000 kr och man har 1 517 000 i likvida medel.

Denna bostad erbjuder en rad egenskaper som många värdesätter såsom balkong i söderläge, högt och ljust läge, utsikt över takåsar, hög takhöjd, lugnt och tyst läge men ändå väldigt centralt.

FAKTA

Adress
Grubbens Gata 9, 4 tr
11232 Stockholm
Område
Kungsholmen
Kommun
Stockholm
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2
Boarea
64 m²
Areakälla
säljarens information
Månadsavgift
3 134 kr Inkl VA, bostadstillägg försäkring, TV & bredband
Andel i föreningen
7,98%
Andel av årsavgift
7,98%

ALLMÄN BESKRIVNING AV INTERIÖREN

Denna bostad erbjuder en rad egenskaper som många värdesätter såsom balkong i söderläge, högt och ljust läge, utsikt över takåsar, hög takhöjd, lugnt och tyst läge men ändå väldigt centralt.

VARDAGSRUM

Stort och lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Här skådar du ut över takåsarna.

KÖK

Trivsamt kök med fantastisk vy över grannskapet. Här kombineras ljusa luckor med massiv bänkskiva i trä. Vitvaror i form av ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Matplats för 4 personer.

BALKONG

Balkongen ligger i nästan rakt söderläge och vetter ut mot en grön och lummig innergård. Balkongen ligger högst upp i huset vilket gör att du har himlen som tak.

SOVRUM

Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. I anslutning till sovrummet ligger balkongen.

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare som ligger i anslutning till sovrummet erbjuder bra med förvaring.

BADRUM

Smakfullt badrum där grafitgrått kakel och klinker bryts av med svart inredning och svart tvättpelare. Golv med golvvärme.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning. Golv vid entrén utgörs av klinker med golvvärme. Här finns även en garderob.

FÖRENING

Namn
BRF Båten 7
Antal lägenheter
14
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
4
Överlåtelseavgift
1163
Pantsättningsavgift
465
Tillåts juridisk person
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Ägs marken
Ja
Organisationsform/Typ
Bostadsrättsförening
Äkta/Oäkta
Äkta
Energideklaration
Ja, 2019-04-05
Energiförbrukning
137 kWh/m² per år
Energiklass
E

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN

Brf Båten 7 bildades 2007 och är belägen på Grubbens gata 9, Kungsholmen i Stockholm. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2010 och består av ett flerbostadshus om 5 våningar med 14 lägenheter totalt varav 13 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Det finns 4 lokaler/förråd med hyresrätt. Fastighetens byggnad är uppförd 1920. Ombyggnadsår 1967.

EKONOMI

Under 2018 har föreningen upplåtit en hyresrätt på 85 kvm till bostadsrätt vilket gjorde att man fick ett kapitaltillskott på 5 650 000. En stor del av denna summa användes för att amortera av föreningens lån och en del sattes i på bankkonto. Föreningen har i dagsläget endast 970 000 kr i lån och en kassa på 1 150 000 kr. 2018 korrigerades avgiften upp 1%. För 2019 är det beslutat att ingen förändring av månadsavgiften ska ske.

RENOVERINGAR

1967 Stambyte kök och badrum
1967 Elstigare
2007 Taket delvis renoverat
2012 Tvästtugan renoverades
2012 Tak- och fasadarbeten
2012 Låsbyte på offentliga utrymmen
2012 Gårdsrenovering
2012 Fjärrvärmecentral
2012 Målning av trapphus
2017 Stamspolning

Kommande renoveringar
2020 Byte/översyn av hiss
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 som avser tiden fram till 2020.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till ComHem.

ÖVRIGT

Föreningens medlemmar har tillgång till:
- Tvättstuga: 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare, 1 mangel. Tvättstugan är nyrenoverad 2012. Delas med grannföreningen och är placerad i källaren i grannporten.
- Cykelförråd i källaren. Man kan även parkera cykel på innergården.
- Barnvagnsförråd kombinerat med cykelförrådet.
- Ett förråd på vinden, ca: 4 kvm (+ utrymme under snedtak). Ett litet matförråd i källaren, ca 0.8 kvm.
- Föreningen har 2012 stensatt och gräsbelagt sin del av gården, som har utemöbler och grill.
- Soprum samt grovsoprum på gården

ALLMÄNT OM OMRÅDET

Här bor du i lugna kvarter på charmiga Kungsholmen med närhet till Stockholm City. Ännu närmre har du till Fridhemsplan där man finner Västermalmsgallerian och ett stort utbud av affärer och restauranger. Ett stenkast från bostaden ligger restaurangtäta Scheelegatan där man kan finna mat från alla världens hörn - italienskt, indiskt, spanskt och franskt för att nämna några.

I kvarteren finns det goda promenadmöjligheter med kort gångavstånd till Norr Mälarstrand som på en vacker gångväg leder ner till Rålambshovsparken, populärt för picknick, lek och spel sommartid. I förlängningen av Rålambshovsparken finner du Smedsuddsbadet.

NÄRSERVICE

I kvarteren finner man matvaruaffär, restauranger och caféer. På någon minuts promenadavstånd når man Fridhemsplan där apotek och systembolag finns.

KOMMUNIKATIONER

Utmärkta kommunikationer med närhet till tunnelbanestation Fridhemsplan som tar dig till Stockholms Centralstation på 2 minuter. Området är även knutpunkten för flertalet busslinjer. För mer information och tidtabeller, se www.sl.se.

PARKERING

Folkbokförd i stadsdelen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad (Trafikkontoret, tel 08-508 272 00). Tillståndet är gratis, medan en periodparkering på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt 60 kr/dygn. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: http://www.stockholm.se/boende.

PLANLÖSNING

Planlösning

Planlösning

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1920

CROWN I SIFFROR

5345
NÖJDA KUNDER
12936
DAGARS ERFARENHET
11678
MILJONER
 • KÖPA UNDER HAND

  KÖPA UNDER HAND

  En stor del av våra försäljningar sker under hand. Det betyder att de aldrig marknadsförs offentligt utan går direkt till personer som är inskrivna i vårt spekulantregister. Lägg gärna till dig i vårt register så håller vi dig informerad om underhandsförsäljningar.

 • SÄLJA UNDER HAND

  SÄLJA UNDER HAND

  Vill du sälja under hand? Du kanske inte är stressad, vill genomföra en diskret försäljning eller bara vill sälja till rätt pris så kan en underhandsförsäljning vara rätt för dig.

 • MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  MATCHA DIN BOSTAD MED VÅRA SPEKULANTER

  Funderar du på att sälja och vill ha en snabb och enkel försäljning. Vi matchar din bostad direkt mot vårt spekulantregister och kan ofta komma med ett konkret bud till dig inom några dagar.

 • HELHETSLÖSNING

  HELHETSLÖSNING

  Vi använder oss av Addservice för att boka och planera alla tjänster som behövs för ditt bostadsbyte.

 • STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  STÄD • FLYTT • AREAMÄTNING • HOMESTYLING

  Vill ni veta mer om Addservice tjänster så rekommenderar vi att besöka deras hemsida där många tjänster presenteras med fasta priser och tydliga checklistor.